Informacja w Swingach i Jazzach
-
gfedorynski
Czy każde powieszenie i zdjęcie worka jest zatwierdzoną przez Galasa zmianą organizacji ruchu?
Zapewne tak jest i pewnie o to tu chodzi by zrobić sztuczny problem a później go rozwiązać. Jak TW chcą używać skrętu to muszą przynieść stos dokumentów, ktoś musi to podpisać czy ktoś inny musi zdjąć worki. A światełka i tak pod tymi workami sobie migają jakby nigdy nic i nikomu by nie przeszkadzały jakby były. Tak samo jak była zamknięta dla tramwajów Wołoska to na każdym skrzyżowaniu każdy sygnalizator tramwajowy został ubrany w worek. I tak naprawdę nie wiadomo po co bo nikt tego w czynie społecznym nie zrobił a nikomu odkryte semafory by nie przeszkadzały. Dla nie jest to szkoda pieniędzy, które można wykorzystać na bardziej potrzebne rzeczy.
To nie TW. To ZTM wybiera które relację sekretne mają być używane.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Relacje sekretne, hm...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A co, nie znasz takich? Niedawne zjazdy 73 z NB na Mokotów, dojazdy 25 na ZOOGlonojad pisze:Relacje sekretne, hm...
-
Stary Pingwin
Zjazdy dodatków z 31 na Mokotów( nie wszystkie wykazane).
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Ale już będą. Choć bez tego wieczornego zjazdu na Żoliborz, ale nie można mieć wszystkiego przecieżStary Pingwin pisze:Zjazdy dodatków z 31 na Mokotów( nie wszystkie wykazane).
Dzisiaj widziałem 3635 jadącego na 41 w stronę Namysłowskiej z napisem "Woronicza" i koralami składającymi się tylko z krańców. Ściął się? Wszystko ręcznie ustawiane? A może w ogóle nie wgrano trasy?

Ręcznie ustawiona trasa. Gdyby to było R&G powiedziałbym "ustawiane przez 4".
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
-
gfedorynski
Wczoraj/przedwczoraj widziałem zjazdy swingów od strony Bemowa na Wolę, z linii 13 i 20. Do wyboru do koloru:
"Kurs skrócony / Rogalińska"
"Kurs skrócony / Zajezdnia Wola"
"Zjazd do zajezdni Wola"
Nie można tego jakoś ujednolicić? Komu przeszkadzają normalne zjazdy? Pierwszy i drugi przypadek są do dupy, bo Rogalińska to nie jest kurs skrócony dla dwudziestki, więc jeśli ktoś się brzydzi zjazdu to powinno być "Trasa zmieniona" (oczywiście kompletnie bez sensu). Drugi przypadek jeszcze gorszy, bo tramwaj skręcający z Młynarskiej w prawo nie obsługuje przystanku Zajezdnia Wola i tu już mógłby się trafić słusznie wkurzony pasażer.
"Kurs skrócony / Rogalińska"
"Kurs skrócony / Zajezdnia Wola"
"Zjazd do zajezdni Wola"
Nie można tego jakoś ujednolicić? Komu przeszkadzają normalne zjazdy? Pierwszy i drugi przypadek są do dupy, bo Rogalińska to nie jest kurs skrócony dla dwudziestki, więc jeśli ktoś się brzydzi zjazdu to powinno być "Trasa zmieniona" (oczywiście kompletnie bez sensu). Drugi przypadek jeszcze gorszy, bo tramwaj skręcający z Młynarskiej w prawo nie obsługuje przystanku Zajezdnia Wola i tu już mógłby się trafić słusznie wkurzony pasażer.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ja wczoraj widziałem dwie bardzo ciekawe wersje trasy na Swingach kursujących na linii 17:
- KIELECKA Zmiana Trasy (bez negatywu)
- KIELECKA (w negatywie) Kurs skrócony.
- KIELECKA Zmiana Trasy (bez negatywu)
- KIELECKA (w negatywie) Kurs skrócony.
-
Stary Pingwin
Kurs skrócony zawsze jest w negatywie.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
No dobra, ale to nie jest kurs skrócony taki jak do Metra Marymont, tylko trasa zmieniona planowo. I nie kurs, a wszystkie kursy na tej linii.
Ło matko, co za purysta językowy
Przecież kursy skrócone do Marymontu/Wiatracznej/Narutowicza to też "trasa zmieniona planowo", nieprawdaż?
A przypadkiem w tym zamieszaniu nie chodzi o treść napisu, tylko właśnie dokładność informacji pasażerskiej? Trasa zmieniona może być interpretowana różnorako, np. dojadę do celu, ale objazdem. Kurs skrócony sugeruje, że trasa skończy się wcześniej niż zwykle. I zdaje się, że zapowiedzi wówczas mówią o końcu trasy, a to już pasażerom łatwiej ogarnąć.
A przypadkiem w tym zamieszaniu nie chodzi o treść napisu, tylko właśnie dokładność informacji pasażerskiej? Trasa zmieniona może być interpretowana różnorako, np. dojadę do celu, ale objazdem. Kurs skrócony sugeruje, że trasa skończy się wcześniej niż zwykle. I zdaje się, że zapowiedzi wówczas mówią o końcu trasy, a to już pasażerom łatwiej ogarnąć.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
No dobra, ale głównie chodzi mi o to że są dwie wersje, a raczej powinna być jedna