Katastrofa polskiego rzą…dowego Tupolewa

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 kwie 2010, 21:48

MeWa pisze: Jakoś mam wrażenie, że jak skończy się ta żałoba, to obudzimy się w kraju jeszcze bardziej zantagonizowanym :roll:
Mogło być tak pięknie, ale będzie jak zwykle.

Mistrzowie w marnowaniu szans... jak to się stało, że jesteśmy "zieloną wyspą"?

Miałeś, chamie, złoty róg...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 14 kwie 2010, 21:55

Rosa pisze:A jeśli tutaj krazą teorie spiskowe to powinniście usłyszeć jakie teorie krazą tam
ciekawe - co mówi lud? ;)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

zzz

Post autor: zzz » 14 kwie 2010, 22:11

Mam wrazenie, ze w Polsce latwo rozpoznac wybitnosc czlowieka. Im dluzej trwa powrot do "normalnosci" (czyt. sporow i klotni) po smierci tym postac wybitniejsza. Po JPII trwalo to kilka miesiecy i wracalo stopniowo, po Lechu Kaczynskim 5 dni...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 kwie 2010, 22:24

zzz pisze:po Lechu Kaczynskim 5 dni...
Ja się doliczyłem 3 i pół... 8-(
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

zzz

Post autor: zzz » 14 kwie 2010, 22:27

Bastian pisze:
zzz pisze:po Lechu Kaczynskim 5 dni...
Ja się doliczyłem 3 i pół... 8-(
w sumie nie wiem czemu doliczylem dzisiejszy dzien #-o

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 14 kwie 2010, 23:18

Bastian pisze:[quote="KwZ"
A tymczasem ma to być zupełnie inna krypta...[\quote]
A nie jestem pewien.
To chyba rzeczywiście były jakieś świeże informacje, które się nie potwierdzają: artykuł na Onecie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

reserved

Post autor: reserved » 14 kwie 2010, 23:18

Rosa pisze:Tak a propos kolejki to znajomi dzisiaj rano staneli w kolejce o 10:30. Teraz 10 i pól godziny później są na ostatniej prostej ale wciąz na wyskości kościola Sw Anny wiec pewnie jeszcze pare godzinek przed nimi.
To sobie poczekają do rana, bo najbliższe 3h ma być zamknięte.

A ja się zastanawiam kiedy skończy się ta szopka. Nie byłem na KP, ale moja mama pracuje tam i widzi co się tam dzieje. Happening... stragany ze zniczami, wiązankami, parasolkami, nawet obwarzankami. Widziałem w wieczornym dzienniku relację Kraśki sprzed Pałacu, a w tle czekający w kolejce machający do kamery. Szopka normalnie...

blinski

Post autor: blinski » 14 kwie 2010, 23:21

[ Dodano: |14 Kwi 2010|, 2010 23:31 ]
zzz pisze:Mam wrazenie, ze w Polsce latwo rozpoznac wybitnosc czlowieka. Im dluzej trwa powrot do "normalnosci" (czyt. sporow i klotni) po smierci tym postac wybitniejsza. Po JPII trwalo to kilka miesiecy i wracalo stopniowo, po Lechu Kaczynskim 5 dni...
No ale to trochę co innego, 5 lat temu nie było żadnych kontrowersji odnośnie samego wydarzenia i osoby papieża, nie miały wokół czego się tworzyć. Narzekać było można jedynie, jak dziś, na media (nadinterpretacje i dmuchanie balona) oraz niezawodnych 'moralnych zawłaszczaczy', którzy zawsze przecież przy takiej okazji się pojawiają. Poza tym wtedy wiadomo było, że nic się nie zmieni, bo papież władzę miał jedynie symboliczną; tutaj wydarzenie niesie ze sobą szereg konsekwencji, które są dodatkową płaszczyzną sporów.

wycięto fragment odnoszący się do usuniętej dyskusji.
S

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 14 kwie 2010, 23:54

GW pisze:- Jest oczywiste, że polscy oficerowie w 1940 roku zostali rozstrzelani z woli ówczesnych przywódców ZSRR, w tym Józefa Stalina - oświadczył dziś prezydent Rosji Dmitrij Miedwiediew.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... tyniu.html
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 14 kwie 2010, 23:54

reserved pisze:A ja się zastanawiam kiedy skończy się ta szopka. Nie byłem na KP, ale moja mama pracuje tam i widzi co się tam dzieje. Happening... stragany ze zniczami, wiązankami, parasolkami, nawet obwarzankami.
Już się wzięli za nielegalny handel: http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1652180 ... omosc.html
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
Koszałek

Post autor: Koszałek » 15 kwie 2010, 0:26

Wywiad z panem Tomaszem Hypkim - sekretarzem Krajowej Rady Lotnictwa. Bardzo dużo konkretów.

http://www.onet.tv/wine-ponosza-konkret ... klip.html#

Od siebie jeszcze dodam, że pilot który dowodził maszyną miał ukończone trzy kierunki studiów. Pozwolę sobie na zadanie dyskretnego pytania: Kiedy miał czas na latanie?

kpt. pil. Arkadiusz PROTASIUK, ur. w 1974 roku. W 1997 roku ukończył Wyższą Szkołę Oficerską Sił Powietrznych w Dęblinie. Absolwent studiów z zakresu politologii na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych na UW (1999) oraz studiów podyplomowych w Wojskowej Akademii Technicznej w zakresie integracji europejskiej i bezpieczeństwa narodowego (2003).
Od 1997 roku służył w 36 specjalnym pułku lotnictwa transportowego jako dowódca klucza i nawigator, a od 1 lipca 2007 roku - jako oficer sekcji.
Odznaczony Brązowym Medalem "Za Zasługi dla Obronności Kraju".

To informacja zastroną MON
- Kochasz mnie?
- Kocham.
- Wyjdziesz za mnie?
- Nie.
- Złaź!

zzz

Post autor: zzz » 15 kwie 2010, 0:49

Koszałek pisze:Kiedy miał czas na latanie?

kpt. pil. Arkadiusz PROTASIUK, ur. w 1974 roku. W 1997 roku ukończył Wyższą Szkołę Oficerską Sił Powietrznych w Dęblinie.
](*,)

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 15 kwie 2010, 1:07

rufio198 pisze:Panu Wajdzie to rzadko cokolwiek podoba się coś innego niż środowisku związanego z GW.
Nie od dziś wiadomo że Adam Michnik i jego zwolennicy byli -delikatnie mówiąc- najgorętszymi krytykami polityki braci Kaczyńskich. Mniej by protestowali gdyby na Wawelu chciano pochować generała Jaruzelskiego ( a nawet śmiem twierdzić że gorąco by popierali taki pomysł) niż w wypadku Lecha Kaczyńskiego.
Otóż to.
Święte słowa.
Aleksander2634 pisze:Płace za historię, a tutaj?
Też.

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 15 kwie 2010, 1:41

Koszałek pisze:Wywiad z panem Tomaszem Hypkim - sekretarzem Krajowej Rady Lotnictwa. Bardzo dużo konkretów.
Aczkolwiek słyszałem (i to chyba potwierdzona informacja), że z zapisów czarnych skrzynek wynika, iż podejść do lądowania nie było dwóch, a jedno. Więc tu się prawdopodobnie pan Hypki myli.

Rosa

Post autor: Rosa » 15 kwie 2010, 9:32

Wedlug tego co opublikowano, piloci wytracili wysokosc robiąc kólko nad lotniskiem a potem podeszli do pierwszego i ostatniego lądowania. Problem w tym że zamiast na wysokości kilkudziesięciu-kilkuset metrów nagle znaleźli się na wysokosci kilku metrow nad ziemią, zaczęli kosic drzewka i zanim udalo im sie z tego wyjśc trafili na duże drzewo ktore uderzylo w skrzydło co uszkodziło poszycie i spowodowalo pochylenie i przekęcenie samolotu z ktorego nie bylo już wyjścia.
W zasadzie pytanie wobec tego jest jedno, czy to wina pilotów że znaleźli się tak nisko czy może przyrządów. Po zbadaniu przyrządów sledczy powinni móc na to pytanie odpowiedzieć.

[ Dodano: |15 Kwi 2010|, 2010 09:39 ]
reserved pisze:
Rosa pisze:Tak a propos kolejki to znajomi dzisiaj rano staneli w kolejce o 10:30. Teraz 10 i pól godziny później są na ostatniej prostej ale wciąz na wyskości kościola Sw Anny wiec pewnie jeszcze pare godzinek przed nimi.
To sobie poczekają do rana, bo najbliższe 3h ma być zamknięte.
Poczekali do 4 nad ranem czyli w sumie byli w kolejce 17.5 h.
Organizacyjnie podobno jest marnie, straży miejskiej i policji bardzo mało, lekarzy nie widać. Jedna kobieta zasłabła, upadła na ziemię, lekarza ani widu ani słychu i niestety w koncu zabrano ją przykryta workiem.
Jedyną służba ktora spelnia dobrze swoje zadania sa harcerze. Ubikacje pod Hotelem Europejskim sa zbyt daleko oddalone od kolejki której większośc jest w okolicach pl Zamkowego.
Ludzie sa z całej Polski, za sąsiadów znajomi mieli parę z Przemyśla, kogos z Ełku.
Na szczęscie z wiadomych względów nie pisza o tym w gazetach ale teoria tam jest krązy jedna "oni go zabili" ktora rozgalęzia sie na inne bardziej szczegółowe typu "rozpylili dym na lotniskiem"

ODPOWIEDZ