O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
kebe: nieprzezroczyste
fidzio: ktoś tam pisał stronę, dwie wcześniej. poszukasz - znajdziesz
fidzio: ktoś tam pisał stronę, dwie wcześniej. poszukasz - znajdziesz
Nie tylko Niemcypawcio pisze:Niemcy mają DB zdanie takie, jak my o PKP. Co do joty.
Nawiasem mówiąc, tam to dopiero się potrafi butelek walać po pociągu!
[ Dodano: |13 Cze 2010|, 2010 01:18 ]
Poziomem obsługi wyprzedzają nas znacząco, ale jest wiele innych rzeczy, w których są tak samo źli jak PKP, a może nawet gorsiGlonojad pisze:Niesłusznie. Gdy pociąg z powodu potrącenia człowieka przez inny skład musiał zmienić trasę, konduktorka sprawdzając bilety wyjaśniła mi (po angielsku), że muszę wysiąść w Hannowerze i przesiąść się do innego pociągu, wypisawszy mi specjalny bilet. Na dworcu w Hannowerze jak i w następnym pociągu wszyscy kolejarze (których pytałem) wiedzieli o sytuacji i o takich pasażerach, jak ja.pawcio pisze:Niemcy mają DB zdanie takie, jak my o PKP. Co do joty.
[ Dodano: |13 Cze 2010|, 2010 01:22 ]
No tak, pociągi w Polsce należy dostosować do bydła które nimi jeździ... Przepraszam, ale to mi się nie mieści w głowie. Jakoś za granicą nikt chyba nie próbuje wyciągać świetlówekprzewoz pisze:No i trzeba kontynuować tą ładną tradycję, skończy się wyjmowanie świetlówek.Nie wiem o czym Wy pisaliście ale jedyne maskownice jakie są w Push-pullach to te które są podlinkowane dwa posty wyżej.
noidea
Ja się w świetlówki nie patrze i mi po oczac nie świeci.
Poza tym jest taka opcja 1/2 oświetlenia, z której często kierownicy korzystają. Zadowalała tych, co o godzinie 15 chcą iść spać jeszcze na Centralnym, ale reszta też była wyłączana regularnie. Potem rano jedzie taki pociąg z jedną świetlówką na pokład zapaloną i nie odważysz się zapalić wiecej, bo lincz normalnie, no bo jak śmiesz!
A jak pojawiły się Flirty, to jakoś ludzie śpią przy dużo mocniejszym oświetleniu (cały przedział jasny, nie tylko siedzenia).
Montować osłony i jeszcze raz montować.
Poza tym jest taka opcja 1/2 oświetlenia, z której często kierownicy korzystają. Zadowalała tych, co o godzinie 15 chcą iść spać jeszcze na Centralnym, ale reszta też była wyłączana regularnie. Potem rano jedzie taki pociąg z jedną świetlówką na pokład zapaloną i nie odważysz się zapalić wiecej, bo lincz normalnie, no bo jak śmiesz!
A jak pojawiły się Flirty, to jakoś ludzie śpią przy dużo mocniejszym oświetleniu (cały przedział jasny, nie tylko siedzenia).
Montować osłony i jeszcze raz montować.
-
metron
To takie towarzystwo, które po wejściu tylko śpi niezależnie od pory dnia.
Już bardziej rozumiem wyłączane świetlówki w porannych pociągach ze Skierniewic czy Siedlec i Małkini, gdy na prawdę niektórym się chce spać. Ale do licha, niech chociaż niektóre by potem załączali.
Pamiętam, jak kiedyś w Siedlcach czekałem na pierwszy pociąg, akurat otworzyli drzwi a ja byłem na dworcu. W pociągu świetlówki powoli gasły. Moją uwagę zwrócił jeden przedział. Został wygaszony. Wszedł koleś i zaczął załączać świetlówki, usiadł ,coś wyciągnął (pewnie książkę). Inny z tego przedziału się obudził i wszystko co zostało zapalone - wygasił znowu. Musiało być wesoło![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Niestety, skoro nie da się po dobroci, to trzeba siłą, więc świetlówki trzeba chować. Aczkolwiek w godzinach wczesnoporannych proponuję używanie opcji 1/2 oświetlenia w Bombkach i 2/3 w kiblach. Problem będzie mniejszy...
Już bardziej rozumiem wyłączane świetlówki w porannych pociągach ze Skierniewic czy Siedlec i Małkini, gdy na prawdę niektórym się chce spać. Ale do licha, niech chociaż niektóre by potem załączali.
Pamiętam, jak kiedyś w Siedlcach czekałem na pierwszy pociąg, akurat otworzyli drzwi a ja byłem na dworcu. W pociągu świetlówki powoli gasły. Moją uwagę zwrócił jeden przedział. Został wygaszony. Wszedł koleś i zaczął załączać świetlówki, usiadł ,coś wyciągnął (pewnie książkę). Inny z tego przedziału się obudził i wszystko co zostało zapalone - wygasił znowu. Musiało być wesoło
Niestety, skoro nie da się po dobroci, to trzeba siłą, więc świetlówki trzeba chować. Aczkolwiek w godzinach wczesnoporannych proponuję używanie opcji 1/2 oświetlenia w Bombkach i 2/3 w kiblach. Problem będzie mniejszy...
Również się do tego towarzystwa zaliczałem swego czasu. Obecnie podróżując autobusami nie mam tego problemu, a w samochodzie spac i tak nie możnaprzewoz pisze:To takie towarzystwo, które po wejściu tylko śpi niezależnie od pory dnia.
Swoją drogą, co to za problem, że ktoś chce spać w pociągu? Nie zawsze się da czytać, a o rozwiązywaniu krzyżówek można sobie tylko marzyć w kiblach...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Od 25 czerwca KM-owskie kibelki wracają do Działdowa 
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach